previous arrow
next arrow
Slider

Google Ads и Google Local Business

Google Ads е платформата на Google, най-голямата търсачка в интернет за платена реклама. Спецификата на този тип реклама е, че рекламодателят плаща на Google не за показването на рекламата, а за кликането върху нея. От тук идва и терминът PPC (Pay per click) реклама.

Как работи рекламата в Google

Използването на Google Ads  дава възможност Вашата реклама да излиза на първо място на първа страница, когато потребител търси в Google информация, свързана с предлаганите от Вас стоки и услуги, по ключови думи. По този начин Вие достигате до Вашата целева аудитория, Вашия сайт или електронен магазин излиза на челно място, като става видим за потенциалните Ви клиенти и многократно се увеличава възможността от реализиране на сделка и акумулиране на приходи.

Характеристики на онлайн рекламата с Google Ads:

  1. Този тип реклама е най-резултатният инструмент в дигиталния маркетинг. Тя се използва както за налагане на бранд, така и за директни продажби.
  2. Google Ads платформата дава възможност за много добро прецизиране на аудиторията към която искаме да насочим рекламите ни.
  3. Google Ads платформата предоставя възможност за т.н. ретаргетиране, т.е. рекламите да се показват отново и отново на потребители, които са били на нашия сайт или електронен магазин, т.е. това показва конкретен интерес, но не са изпълнили желаното то нас действие, пр. не са завършили своята покупка, а избраният продукт се намира в тяхната потребителска кошница.

Колко струва рекламата чрез платформата Google Ads

Интернет мрежата е динамично среда. Всеки бизнес се стреми да бъде най-видим за своята целева аудитория и по-този начин да има предимство пред своите конкуренти. Поради този факт конкуренцията в мрежата е огромна, като тя се засилва право порпорционално на големината на пазара, на който искате да рекламирате. Има значение, по отношение на цената, дали искате да рекламирате в търсачката Google за Великобритания, дали за Щатите или за България. Google продават местата за реклама на търгове и цената на клик е динамично променяща се. Цената е различна за това дали рекламата цели директни продажби или налагане на бранд.

Тя се определя по многокомпонентен алгоритъм, в  който отношение имат променливи като брой участници в търга, място на показване на рекламата, качеството на самата реклама, качеството на самия уебсайт или електронен магазин, на който водим своите потенциални клиенти и др.

Ние от Service-Eu създаваме  онлайн рекламни кампании чрез платформата Google Ads. Какво получавате от нас

  1. Създаваме Ваш профил в Google Ads, през който управляваме кампаниите Ви;
  2. Провеждаме проучване, анализ и подбор на ключови думи;
  3. Създаваме качествени рекламни текстове;
  4. Пускаме рекламната кампания;
  5. Управляваме заложения бюджет;
  6. Анализираме получените резултати.

Google Local Business

Google Local Business е инструмент, чрез който се създава бизнес профил на дадена компания в мрежата. Профилът  съдържа информация за компанията, за предлаганите продукти и услуги, промоци и намаления, контакти за връзка, но негова особеност е, че е свързан с дадено местоположение. Когато потребител на мрежата, физически се намира в близост до адреса, на който е регистриран даден бизнес и търси в мрежата, продукт или услуга предлаган от този бизнес, Google ще покаже на потребителя релевантния регистрирания профил в Google Local Business. Създаването и менажирането на профил е изключително полезно за физически магазини и фирми предлагащи услуги.

Ние от Service-Eu предлагаме услугата създаване и поддържане на профил в Google Local Business. За оферта, както и по отношение на онлайн реклама през платформата Google Ads, можете да се свържете с нас на телефон +359 8777 300 85 или да направите запитване през контактната ни форма.

ЗА ВРЪЗКА С НАС !

МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ВАШЕТО СЪОБЩЕНИЕ !

Start typing and press Enter to search